Totalx | About
10367
page-template-default,page,page-id-10367,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

About

Een creatief bruistablet

Dat is Lieske Veraart, eigenaresse van Total X ten voeten uit. De goedlachse Amsterdamse groeide op in Oud-Zuid en kwam op jonge leeftijd in aanraking met haar creatieve inslag: “Op de lagere school zat ik al achter de naaimachine om een gehele modeshow in elkaar te naaien.” Haar vervolgopleidingen waren – in lijn der verwachting – de Technische School voor Mode en Kleding, de avond-Modevakschool en de Grafische School. “Later ben ik mij met cursussen nog verder in het vak gaan verdiepen; dat varieerde van hoeden maken tot decoratieve schilderstechnieken.”

Grote inspiratiebron

Lieske heeft al heel wat noten op haar zang met ervaring in de mode, de horeca, de sportwereld, winkelconcepten en interieurstyling. Het leven is voor haar een grote inspiratiebron en ze geniet er dan ook met volle teugen van.

Wij zijn vereerd dat we deze ‘alleskunner’ mogen verwelkomen als vaste blogger in de rubriek Wedding Styling met Lieske.

Sinds wanneer doe je de styling van bruiloften?

“Ik  ben in 2002 begonnen als weddingstyler. Voor die tijd deed ik zo verschrikkelijk veel  dat het tijd was voor een duidelijke focus. Na diverse malen gevraagd te zijn voor decoratie op feesten en partijen dacht ik: dit kan ik en wil ik! Zo werd ik de eerste weddingstyler in Nederland, in Amerika een vrij normaal beroep maar hier (zeker toen) nog helemaal niet bekend.”

Waarom vind je het leuk / uitdagend om te doen?

“Ik vind het geweldig om met mensen om te gaan en hun wens te vertalen in de styling en dan ook precies zoals zij het voor ogen hebben. Ik wil voor iedere klant graag dat extra stapje zetten en alles met de inmiddels bekende Total X-twist.”

“We gaan voor het WOW-effect en ‘wow’ is dan wat ik het bruidspaar en de gasten wil horen zeggen bij elk onderdeel van de dag  Ik krijg daar zó veel energie van!”
Het gaat zo ver dat ik met verschillende bruiden tot op heden nog een vriendschap heb.

Waar staat Total X voor?

“Custom made en exclusief, zowel letterlijk als figuurlijk omdat een groot deel van onze producten uit eigen atelier komen. Geen wens, vraag of uitdaging is ons te gek! Ook staat Total X voor aandacht tot in de kleinste details en een hoog serviceniveau; Wij zijn tijdens een wedding of evenement altijd aanwezig om tussendoor op en af te bouwen en te zorgen dat alles strak getrokken wordt. Wij zien alles en zorgen ervoor dat de styling en decoratie door een ringetje te halen is.”

“Natuurlijk worden wij vaak gekopieerd en vinden wij dat erg? Ik kan zeggen dat we  altijd weer iets nieuws bedenken en innovatief zijn in deze branche; we setten de trend liever dan dat we de trend volgen.”

Waarom zouden aanstaande bruidsparen moeten kiezen voor een styliste?

“Een stylingbureau zoals Total X maakt, in nauwe samenwerking met de klant, de vertaalslag naar het spectaculaire eindresultaat, een totaal concept, en dat geeft rust. Wij kunnen werkelijk alles uit handen nemen; de totale wedding en event styling, maar ook de eventplanning, Wij verzorgen de totale styling van bloemen tot  loungehoek en van tent  tot dansvloer.

Heb je op dit moment nog leuke tips?

“Werk vanuit een thema of kleur en laat je niet verleiden tot aanschaf van alles wat met die kleur of het thema te maken heeft. Kijk per onderdeel (ceremonie, receptie, diner en feest) hoe je dit zou willen hebben en bedenk meteen een dubbele functie van de decoratie. Zo kun je natuurlijk de bloemen die aan de stoelen hangen tijdens de ceremonie ’s avonds gebruiken bij de dinertafel.”

Last but not least: Zorg voor een creatieve ceremoniemeester of huur een stylingbureau in!